Cum alegem numele copiilor la naștere?

Dați-mi voie să vă explic faptul că, pentru noi creștinii, numele sunt foarte importante, deoarece indică un aspect legat de dorința noastră de a moșteni fericita viață veșnică împreună cu toți Sfinții, adică alături de toți plăcuții, prietenii sau casnicii lui Dumnezeu!

(Material realizat de pr.Ciprian Mihail Dragomir)

În mod normal, numele copilului se alege dintre numele Sfinților din ziua în care se naște! Aici trebuie să precizez că în fiecare zi sunt prăznuiți foarte mulți Sfinți, nu doar cei trecuți în calendar din rațiuni de spațiu și cunoștință! Prin urmare părinții sunt datori să cerceteze din timp sau măcar atunci imediat după naștere pe preot sau cărțile cu Viețile Sfinților, numite și Proloage pentru a se hotărâ asupra unui nume din ziua în care s-a primit bucuria nașterii.

Că la acesta se mai poate adăuga unul de drag sau în cinstea nașilor sau cu altă semnificație, dar tot nume sfânt, nu e greșit, dar nu mai mult de două nume în total!

Vă doresc bucurie sfântă și vă aștept cu teme de discutat pe adresa intrebari@viatacurata.com , spre Slava lui Dumnezeu, bucuria Sfinților și mântuirea noastră! Doamne ajută!

S-ar putea să vă placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *