Rugăciuni către Sfânta Cuvioasă Parascheva

Rugăciune pentru ajutorul Sfintei Cuvioase Parascheva

Sfântă Cuvioasă Parascheva, în genunchi vin la tine, ca în genunchi să te rogi Părintelui Ceresc pentru iertarea păcatelor mele, săvârșite cu fapta sau cu gândul, cu știința sau cu neștiința mea, căci vin cu sufletul întinat și te rog: ajută-mă!

Doamne, pentru rugăciunile Sfintei Cuvioase Parascheva, șterge din mine orice gând afară de Tine, Doamne, căci Ție nici un lucru nu-ți este greu a-l împlini. Amin!

Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin.

S-ar putea să vă placă și...

7 răspunsuri

 1. gabitzu spune:

  Vreau sa va destainuiesc un secret de-al meu: -Aveam o viata plina de pacate, din care nu mai aveam nici o sansa sa scap si dupa care sunt convins ca ma astepta cea mai grea pedeapsa in iad. Am ajuns printr-o cinjunctura la Iasi in catedrala unde se afla sfantul sicriu de argint in care se afla trupul Sfintei Cuvioase Paraschieva. Am auzit ca daca te rogi si crezi si te atingi de sfantul trup al Sfintei, te ajuta in orice problema ai avea. Asa am facut si eu si intradevar ma ajutat. Acum am familie frumoasa, credinta si incredere ca sfanta Paraschieva ma ajuta permanent prin rugaciunile ei.

  • Chioncel Cristiana spune:

   Slava lui Dumnezeu pentru toate!

  • Elena PALIMARICIUC spune:

   Sfinta Cuvioasa Parascheva face minuni.Si eu am mare nădejde în Ajutorul Ei.La orice necaz ma rog Sfintei Paraschiva si ma ajuta.Trebuie rugaciune neîncetat.Cititi acatistul Sfintei Parascheva 40 de zile și se va îndeplini tot ce cereți.Ne da pace,rezolva necazuri mari.

 2. And spune:

  Asa este, rugati-va la.sfanta ori de Cate ori averinposibilotatea

 3. Mariana spune:

  Adevarat este ca Sf Paraschieva ajuta pe cei care o cheama in rugaciuni.Rugativa cu credinta si nu deznadajduiti .Toate vin la timpul lor .SLAVIT SA FIE BUNUL DUMNEZEU SI TOATE PUTERILE CERESTI !

 4. Mona spune:

  Sfanta Parascheva e o sfanta minunata in care cred cu toata fiinta mea.Ii spun in fiecare zi cat de mult o pretuiesc ma rog Sfintei in fiecare zi.E un ajutor deplin
  Sfanta mea draga!

 5. Maria spune:

  Eu m-am rugat la Cuvioasa pt un copilas si da a venit pe lume fetita mea acum 5 ani . Multumesc Cuviasa Paraschiva pt toate minunile infaptuite in viata noastra si semenilor nostri . Amin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *