Sfânta Muceniţă Meletina

Sfânta Mucenița Meletina era din Marchinopolul Traciei (adică din cetatea lui Marchian), pe vremea împăratului Antonie şi a ighemonului Antioh.
A suferit multe, întrucât s-a dovedit a fi o permanent combatantă a idolatriilor de orice fel: răsturnând idolii la pământ cu rugăciunea sa şi zdrobindu-i pe Apolo şi pe Hercule, şi aducând pe mulţi către Hristos, a fost condamnată la decapitare. Însă fiind dusă la soţia ighemonului ca să o întoarcă cu amăgiri, ea a făcut-o şi pe aceasta creştină.

După ce i s-a tăiat capul, zăcând cinstitul său trup neîngropat, un oarecare Acachie, macedonean fiind, dorind să se întoarcă în patria sa, a cerut moaştele sfintei, şi ighemonul nebănuind nimic suspect în cererea lui, i le-a dat.
Luând sfintele moaşte, şi punându-le într-un sicriu, Acachie urmărea să se întoarcă în patria sa. Călătorind el pe mare, s-a îmbolnăvit şi a murit, iar corabia abătându-se la un colţ de mare, la ostrovul Limnului, a fost aşezat acolo sfântul trup al muceniţei, şi lângă dânsa iubitorul de mucenici Acachie.

S-ar putea să vă placă și...