Cercei din cireșe, răsfățuri sănătoase în post

Fiind post și vară iată, ce poate fi mai nimerit decât o cură detox, pe bază de cireșe și salată de roșii. Dar și memoria afectivă a boabelor de cireșe este importantă pentru sufletul nostru. Cireșele, darul lui Dumnezeu au o importanță extraordinară pentru sănătatea noastră.

(Material realizat de www.viatacurata.com)

Cireșele au gust de copilărie. Punându-le pe limbă, ne gândim la cum urcam în cireș în bătătura bunicilor și culegeam la asfințit, pe răcoare, o căldărușă plină de cireșe coapte, zemoase și aromate, numai bune pentru a ne încheia ziua de joacă. Au gust de vacanță pentru că vara o petreceam la bunici. Au gust paradisiac prin frumusețea lor rotundă și roșie pe care ne-o atârnam la urechi în chip de cercei.

Ei bine, cireșele sunt într-adevăr un combatant important al acidului uric. Așa că fiind deja început postul, nu ne rămâne decât să purificăm organismul cu aceste binecuvântate și dulci roade lăsate de Dumnezeu pe pământ.

Copiii sunt răsfațați cu cercei din cireșe și spumă de căpșuni, iar noi adulții ne putem răsfăța cu salate de roșii la prânz și un castron mare de cireșe pe-nserat.

Ce fac bun cireșele? Ei bine, o mulțime de lucruri. Enumăr mai jos cam 10 argumente pe care le-am identificat de-a lungul timpului și pentru care aș mânca toate cireșele din lume.

Luptă împotriva diabetului

Cireșele au un indice glicemic foarte scăzut, ceea ce le transformă în gustarea perfectă, mai ales pentru bolnavii de diabet.

Contribuie la somnul odihnitor

Consumate înainte de culcare, cireșele au capacitatea de a induce somnul și de a ajuta organismul să se odihnească mult mai bine.

Previn afecțiunile cardio-vasculare

Cireșele sunt recunoscute pentru faptul că reușesc să prevină apariția bolilor cardiovasculare. Antocianina, pigmentul care dă cireșelelor culoarea roșie, ajută la o mai bună funcționare a sângelui. Astfel, riscul de infarct scade considerabil

Conțin antioxidanți

Ajută organismul uman să lupte împotriva radicalilor liberi. Acest lucru contribuie la lupta antiageing, atât din punctul de vedere al menținerii elasticității pielii, cât și prin optimizarea strălucirii.

Diminuează crampele musculare și cârceii

Dacă te-ai apucat de sport și te confrunți cu febra musculară, cireșele te pot ajuta să scapi de această problemă. În plus, cârceii vor dispărea datorită conținutului bogat în magneziu.

Împiedică dezvoltarea Alzheimer-ului

Bogate în antioxidanți, cireșele ajută creierul uman să funcționeze în parametrii normali și îmbunătățesc memoria. Astfel, acestea reușesc să împiedice dezvoltarea Alzheimer-ului.

Sunt aliații noștri împotriva cancerului digestive

Cireșele sunt o bună sursă de fibre, importante pentru menținerea sănătății sistemului digestiv. Ele sunt foarte importante și în prevenirea cancerului de colon, atat datorită conținutului de fibre, cat și conținutului mare de antioxidanți.

Mențin silueta sănătoasă

Cireșele sunt foarte sărace în calorii, dar care contin numeroși fitonutrienți. Ne săturăm dar nu ne îngrășăm. În plus, conțin un complex mare de vitamina B, vitamina C, acid folic, precum și cantități semnificative de fier, magneziu și potasiu.

Cireșele, efect garantat anti-inflamator

Mâncând un bol de cireșe pe zi, luptăm de 10 ori mai puternic asupra inflamațiilor din organism decât dacă am lua un pumn de anti-inflamatoare. O cercetare efectuată de către centrul Human Nutrition Research de la Universitatea din California a constat în administrarea a câte 2 portii de 280 de grame de cirese pe zi unor femei sanatoase cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. S-a constatat o reducere cu 15% a ni­velului aci­dului uric, a proteinei C-reactivă (indică inflamații în organism) si a oxidului nitric. Cercetatorii au concluzionat: compușii din cirese pot inhiba procesele inflamatorii în organism

Ceaiul din codițe de cireșe

Este cunoscut și apreciat pentru efectul său diuretic puternic și îndeosebi pentru efectele pozitive înregistrate asupra afecțiunilor la rinichi.

Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de afecțiuni acute, boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

S-ar putea să vă placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *